Zomerse 'glow' behouden thee

Tips om je prachtige zomerse ‘glow’ te behouden

De tijd van luieren in de zon is gekomen en daar zullen we gretig gebruik van maken! Hét resultaat van een dagje (of meerdere) zonnen: een heerlijke bruine teint. En die wil je natuurlijk het liefst ook (op een gezonde manier) bewaren. Op zoek naar tips om je prachtige zomerse ‘glow’ te behouden? Lees hier meer over de ideale routine voor, tijdens en na het zonnen.

Theeplant

HUID

De huid vernieuwt zichzelf iedere dag, het is een natuurlijk proces waarin je huid steeds weer nieuwe huidcellen aanmaakt en oudere verwijdert. Je huid vernieuwt zichzelf ongeveer één keer per maand. De nieuwe huid kan dus lichter kleuren dan de reeds gebruinde huid die langzaam verwijderd wordt. Om dit proces rustig te laten verlopen, moet je huid in conditie gehouden worden door middel van een speciale routine.

Theeplant

VOOR

1. LEKKER SCRUBBEN: Scrubben is met name belangrijk vóór dat je gaat zonnen. Hiermee haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid.
2. ZONNEBANKJE PAKKEN: Niet te vaak, niet te lang en alleen voor achttien plus: een keertje onder de zonnebank. Zo laat je je huid alvast wennen aan de zon.
3. GOED SMEREN: We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: smeren, smeren, smeren. Misschien denk je dat je met factor 50 nooit bruin gaat worden, maar dat is niet waar.

Theeplant

TIJDENS

4. VEEL DRINKEN: Het is erg belangrijk om veel water of (zelfgemaakte ijs)thee te drinken. Dit verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.
5. EET BETACAROTEEN: Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je huidcellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vindt betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.
6. BLIJF BUITEN: Als je binnen blijft zitten is je huid zo weer wit. Dus maak ook na je vakantie een wandeling (tijdens de lunchpauze) of geniet nog van wat zonnestralen na je werk.

Theeplant

NA

7. VOLDOENDE HYDRATEREN: Het is met name belangrijk om de huid voldoende te hydrateren. Gebruik na het zonnen een verkoelende aftersun waarmee je de hydratatie direct op peil brengt.
8. NIET BADDEREN: Voor het behouden van je kleur is het erg slecht om lang in bad te liggen. Het droogt namelijk je huid uit.
9. NUTTIGE HUISMIDDELTJES: Ga je toch in bad? Voeg een paar eetlepels thee toe aan het water. Klinkt misschien gek, maar het zorgt er toch echt voor dat je lichaam langer bruin blijft.

Conclusie: om het proces van huidvernieuwing rustig te laten verlopen, moet je huid in conditie gehouden worden door middel van: scrubben, smeren van zonnebrandcrème, voldoende vochtinname (drinken van thee), goede voeding en het gebruik van aftersunlotion. En vergeet onze laatste speciale tip met thee niet! Houd jij je aan deze routine? Laat het ons weten via een van onze social media kanalen (Facebook|Instagram)!

Liefs Puritea