Chai latte

Warme winterdrankjes: chai lattes

Nu de winter (bijna) is aangebroken, is het eindelijk! – merk je dat we hierop hebben zitten wachten? – tijd om wat kaarsen aan te steken en lekker op de bank te kruipen met een warm drankje, een lekkere deken en een goed boek. Het voelt zo goed om jezelf eens heerlijk te verwennen met een lekker warm winterdrankje. Natuurlijk kun je gewoon een kop van je favoriete thee zetten, maar heb jij onze Chai Lattes al eens geprobeerd?!

chai-latte-van-puritea

CHAI LATTE VAN PURITEA

Go the milky way met onze 100% natuurlijke Chai Lattes! Onze Chai Lattes zijn hét superhippe, spannende alternatief voor koffie, snel en gemakkelijk te maken en een genot om te drinken. Het bevat minder (of zelfs geen) cafeïne, maar geeft wel dat oppeppertje. Ze zijn speciaal voor jullie ontwikkeld en geïnspireerd op onze theeën, met als basis de bekende specerijen uit Sri Lanka. Onze Chai Latte collectie bestaat uit 3 smaken: Spicy Chai Latte, Orange Chai Latte en Lemongrass Matcha Latte. De Chai Lattes zijn melkvrij, zodat je zelf kunt kiezen welke melk wordt toegevoegd.

chai-latte-sfeer

WAT IS CHAI LATTE

In Nederland wordt de chai latte steeds populairder, maar wat is het precies? Chai latte is een kruidige drank die veel gedronken wordt in Zuid-Azië, waar chai letterlijk ‘gemengde kruidenthee’ betekent. Hoewel er geen vaste chaiblend bestaat, bevat een recept voor een chai latte vaak een sterke theesoort, verse kruiden/specerijen en melk. Volgens traditie maak je een chai latte in een pan, gevuld met melk, waarin je verse theeblaadjes, kruiden en specerijen laat trekken. Tegenwoordig vermalen wij deze blend van verse kruiden en specerijen in poedervorm, zodat je gemakkelijk en snel een chai latte kunt maken.

hoe-maak-je-chai-latte

HOE MAAK JE CHAI LATTE

1. Gebruik 2-3 gram (een afgestreken theeschepje) per kop
2. Klop melk (of een alternatief, zoals haver- of sojamelk) op met een melkopschuimer
3. Voeg de opgeklopte warme melk(vervanger) toe aan de kop
4. Klop het goed op, zodat de poeder zich goed vermengt met de melk
5. Voeg eventueel zoeting toe, zoals honing
6. Beleef de smaak!
Tip: drink het ook eens met koude melk en ijsklontjes..

Deel jouw Chai Lattes met ons!

Conclusie: chai latte is hét superhippe, spannende alternatief voor koffie. Het is een verwarmende kruidige drank op basis van thee en wordt getrokken in (een) melk(vervanger). Het maken van een chai latte moeilijk? Integendeel, wij hebben ervoor gezorgd dat je onze Chai Lattes gemakkelijk en snel kunt maken. Heb jij een van onze smaken al geprobeerd? Laat het ons weten via een van onze social media kanalen (Facebook|Instagram)!

Liefs Puritea