Winterproof

Zo maak je jezelf winterproof

Ben jij eigenlijk winterproof? Heb je zin om de koudere dagen te trotseren of kijk je er toch een beetje tegenop? Gewapend met een kop dampende thee, een kruikje en warme sloffen slaan we onszelf er wel doorheen. En met deze tips gaat het je zeker lukken! Blijf lezen om te ontdekken hoe je jezelf winterproof maakt.

winterproof-enkelwandig-thee-glas

TIPS VOOR TIJDENS DE WINTER

1. LICHTPUNTJES: We gaan de donkere dagen in, terwijl de zon juist zo belangrijk voor ons is. Het voelt dan ook echt als een oppepper en minder somber als we zon pakken wanneer dat kan. Probeer bijvoorbeeld overdag eventjes naar buiten te gaan; alle beetjes helpen om toch zon te vangen en daglicht te zien. Daarnaast doet zuurstof je ook ontzettend goed.
2. VERWENNERIJ: Je lichaam heeft het wat pittiger tijdens de koudere dagen, verwen het daarom goed. Geniet bijvoorbeeld van een warm bad, een sauna of drink warme thee. Ook een maskertje kan wonderen verrichten en heel fijn aanvoelen. Verwen jezelf, want je bent het waard. Hup die gezellige kaarsjes aan, een goed boek erbij en genieten.
3. BLIJVEN BEWEGEN: Het is heel aantrekkelijk om op de bank te blijven zitten, maar beweging zorgt er juist voor dat je beter in je vel gaat zitten. Met een half uurtje per dag aan beweging maak je al een groot verschil, al is dit een rondje wandelen voor het slapengaan of in de pauze. Misschien vind je de sportschool een stapje te ver, maar thuis kun je ook prima oefeningen doen.

winterproof-magnetisch-thee-dienblad

4. VERZORGING: In de winter droogt je huid sneller uit doordat de luchtvochtigheid zowel binnen als buiten lager is dan in de zomerperiode. Gebruik daarom een goede bodylotion. Je kunt het beste je lichaam direct na het douchen insmeren. Ook van binnenuit kun je het vochtpeil van je huid goed houden, namelijk door voldoende water (of thee!) te drinken. Het liefst minimaal 2 liter op een dag.
5. OPLADEN: Heb je genoeg me-time in je agenda gepland? Ren jezelf niet voorbij in deze drukke periode vol verplichtingen en verantwoordelijkheden. Tentamens, deadlines, opdrachten en projecten… Huishouden, sociaal leven, bewegen… Pff zoveel te doen en zo weinig tijd. Daarom is het extra belangrijk rust te nemen tussendoor om op te laden en energie op te doen.
6. WARMTE: Bij winter hoort ook warmte. Kruip heerlijk met je warme sloffen, kruikje en een kopje thee op de bank bij de openhaard. Bewaar je losse thee in ons zelfontworpen magnetische theedienblad. Deze houten presentatievorm past mooi bij de winterlook in je woonkamer en kun je tijdens het theeleuten (en zelfs daarna!) dus mooi op tafel laten staan.

Conclusie: met onze tips kom je met gemak de winter door. Een winterslaap is dus echt niet nodig (maar een dutje kan wel heel lekker zijn op z’n tijd ;)). Enjoy en denk goed aan jezelf! Hoe zorg jij ervoor dat je lekker in je vel zit in de winter? Laat het ons weten via een van onze social media kanalen (Facebook|Instagram)!

Liefs Puritea