Hoe maak je ijsthee?

Hoe maak je ijsthee?

Zet in slechts vier eenvoudige stappen de perfecte ijskoude verfrissing.
Is thee gezond? De gezondheidseffecten van thee Lezen Hoe maak je ijsthee? 4 minuten

Beheers de kunst van doe-het-zelf ijsthee

Hydraterend, dorstlessend en verfrissend - het is moeilijk om de allure van een gekoeld glas ijsthee te ontkennen. Hoewel thuis je eigen ijsthee maken een grote onderneming kan lijken, verzekeren wij je dat het eigenlijk supersnel en gemakkelijk te maken is. Zo snel dat je zelfs gedurende de dag opnieuw de keuken induikt om nog een paar glazen te maken. Bovendien kan elke thee ijskoud worden gedronken - van subtiele groene thee en bloemige witte thee tot pittige, rijke chais en complexe kruideninfusies.

Wat je nodig hebt

Hoe krijg je de lekkerste ijsthee ooit? Dit komt allemaal neer op drie factoren:

  • De hoeveelheid thee die je gebruikt
  • De temperatuur van het water
  • De tijd dat je je thee laat trekken

Maak thuis de perfecte ijsthee dankzij onze eenvoudige stapsgewijze handleiding.

 

Stap 1: Meet je thee af

Stap 1: Meet je thee af

Meet je favoriete ijsthee af als een professional met de Puritea Thee Maatlepel - een roestvrijstalen lepel die is ontworpen om je losse thee correct af te meten. Schep 2 maatlepels (ongeveer 4 theelepels) van je losse thee in de ChaCult Magic Theepot met het deksel open. Over het algemeen raden we aan om de dubbele hoeveelheid losse thee te gebruiken die je gebruikt voor hete thee, omdat je het verdunt met ijs.
 

Bij het maken van ijsthee, is het belangrijk om een smaakvol glas te krijgen.

  • Zet het extra sterk = volle en aromatische ijsthee
  • Zet het te zwak = waterige en flauw smakende ijsthee

 

Stap 2: Giet heet water erbij

Stap 2: Giet heet water erbij

Met je losse thee klaar voor gebruik, is het nu tijd om je theepot te vullen met 200 ml heet water uit een waterkoker. De watertemperatuur is een van de belangrijkste variabelen bij het trekken van een consistent heerlijke kop thee. Als het te heet is, loop je het risico de bladeren te verbranden. Als het te koud is, blijf je achter met een te milde smaak. Maar hoe heet moet je water dan zijn? Volg onze eenvoudige zetgids (onderaan de pagina).

 

Stap 3: Laat het trekken

Stap 3: Laat het trekken

Hier gebeurt de magie. Hier ga je een timer instellen om je thee de tijd te geven die het nodig heeft om al zijn heerlijke smaken en aroma's vrij te geven.

TIP: Vruchteninfusies zijn de meest vergevingsgezinde theesoorten om te gebruiken, omdat ze niet té lang kunnen worden doorgetrokken.
De meeste vruchten- en kruidentheeën kunnen de hele dag door trekken zonder bitter of astringent te worden, omdat ze geen bladeren van de Camellia sinensis bevatten die je soms een droog en gerimpeld gevoel in je mond kunnen geven als ze te lang worden doorgetrokken.

Vergeet niet om het een beetje te roeren.
Zorg ervoor dat alle bladeren in je theepot onder water staan of in ieder geval nat zijn (we willen geen droge drijvende theeblaadjes bovenop). Dit zorgt ervoor dat elk theeblad voldoende warmte krijgt om de geweldige smaken eruit te halen, zodat je een heerlijk smakende thee krijgt.

 

Stap 4: Schenk de thee over ijs

Stap 4: Schenk de thee over ijs

Vul je Puritea Enkelwandige Theeglas met ijs, laat de theepot er bovenop rusten en kijk toe terwijl je geïnfuseerde thee als magie naar buiten stroomt door het gemakkelijk te openen ventiel. Het filter filtert je thee rechtstreeks in je met ijs gevulde glas terwijl de theeblaadjes in de infuser blijven. En als je klaar bent, sluit het ventiel automatisch.

Zetgids

Zetgids

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Ontvang 10% korting op je volgende aankoop én als eerste nieuws en aanbiedingen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.