Thee plantage Puritea Sri Lanka losse thee

Niet zomaar een importeur van thee

Puritea is een Nederlandse importeur van exclusieve soorten kwaliteitsthee uit Sri Lanka. Puritea is opgericht door Asoka Groen. Geboren in Colombo, Sri Lanka, werd Asoka op jonge leeftijd geadopteerd door zijn Nederlandse ouders. Dat wil niet zeggen dat Asoka zijn roots met Sri Lanka verloor. Integendeel, Asoka’s vader was de voorzitter van een adoptie-organisatie en ging daarvoor regelmatig naar Sri Lanka. Voor zijn gezin bracht hij dan de lekkerste thee mee terug, waardoor Asoka voor het eerst de exclusieve losse thee van Sri Lanka leerde kennen.

Asoka Groen eigenaar Puritea

De kracht van exotische losse thee

Nieuwsgierig naar zijn vaderland, ging Asoka op 14-jarige leeftijd mee naar Sri Lanka. Enthousiast geraakt door de exotische losse thee die zijn vader altijd meebracht, raakte Asoka helemaal gefascineerd: de thee van Sri Lanka was vele malen lekkerder dan de thee die men in Nederland dronk. Later, tijdens zijn tweede bezoek aan het eiland, bezocht Asoka verschillende theeplantages en ontmoette hij handelaren. Zonder dat hij het toen wist, werd de basis voor Puritea gelegd.


Onze thee uit Sri Lanka: Ceylon Tea Bush

Inmiddels is Puritea volwassen geworden en heeft Asoka het Sri Lankaanse bedrijf Ceylon Tea Bush geholpen zich verder te ontwikkelen. Ceylon Tea Bush is een kleine organisatie met een grote passie voor thee. Dankzij onze samenwerking kunnen Nederland en de rest van Europa eindelijk ervaren hoe deze exclusieve losse thee smaakt. Daarbij vindt het productieproces van de Ceylon Tea Bush van A tot Z plaats op Sri Lanka, wat natuurlijk ten goede komt aan de lokale economie. Het resultaat? Eerlijke en lekkere thee, een breed assortiment aan melanges en prachtig ontworpen, milieuvriendelijke verpakkingen.

Ceylonthee: grote diversiteit aan thee

Ceylon – zoals Sri Lanka vroeger heette – is inmiddels een synoniem geworden voor excellente thee. Nadat vele generaties plantagehouders de huidige toeleveranciers van Ceylon Tea Bush zijn voorgegaan in het beplanten en verzorgen van de terrasvormige berghellingen, bouwen ze nog steeds vol trots verder op een rijk erfgoed. Puritea brengt je dichter bij de theestruik door de pure, natuurlijke en uitmuntende losse theesoorten van Ceylon Tea Bush naar Nederland te halen.

Onze losse thee is voor iedereen te bestellen om thuis te beleven. Puritea wordt ook geschonken in de horeca en is beschikbaar bij diverse theespeciaalzaken.


Puritea steunt Stichting Carelanka

Zoals je kunt lezen, is de relatie van Puritea met het eiland Sri Lanka veel meer dan enkel een zakelijke. Als Asoka op bezoek is in Sri Lanka ziet hij veel prachtige dingen. Maar helaas geldt dat niet voor alles. Er is veel armoede en er zijn weinig sociale voorzieningen. Puritea is daarom sinds enige tijd sponsor van Carelanka. Carelanka is een Nederlandse stichting die in Sri Lanka projecten ondersteunt, waarin mensen met een beperking de hoofdrol spelen.

Projecten Stichting Carelanka

Projecten waarbij Carelanka mensen met een beperking een kans geeft, zijn onder andere: een klas voor speciaal onderwijs op een reguliere school, dagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking, opvang van ouderen die niet meer thuis kunnen wonen. Om de projecten van Carelanka te steunen, doneert Puritea een deel van haar omzet rechtstreeks aan dit goede doel. Bekijk de website van Carelanka voor meer informatie.

“"Met het steunen van Stichting Carelanka geven wij iets terug aan het land waar onze thee en ik vandaan komen." ”

Asoka Groen, Oprichter Puritea

Dit is Puritea

  • Shape Exotische losse thee geïmporteerd uit Sri Lanka
  • Shape Zowel vertrouwde theesoorten als nieuwe smaken
  • Shape Passende accessoires zoals ons eigen theedienblad
  • Shape Te bestellen voor thuis en in de horeca
  • Shape We investeren in de lokale economie van Sri Lanka
  • Shape We steunen het goede doel Carelanka