Hoe maak je chai latte?

Hoe maak je chai latte? Recept + how-to video

Hoe maak je chai latte? En hoe kies je uit al die smaken? Bekijk de how-to video en bereid onze favoriete recepten!

Chai latte wordt steeds populairder in Nederland. Dat snappen we goed, want de kruidige drank is niet alleen heel lekker, maar werkt ook ontspannend. Chai latte is een ideaal alternatief voor koffie, komt met flink wat gezondheidsvoordelen én er zijn ook nog eens veel varianten. Maar hoe maak je chai latte eigenlijk? En hoe kies je uit al die smaken? Om te voorkomen dat jij verdrinkt in een zee van chai’s, vind je hieronder ons favoriete recept en een handige how to video.

Wacht even. Wat is chai latte?

Chai latte is een kruidige drank die veel gedronken wordt in Zuid-Azië. Daar betekent chai letterlijk ‘gemengde kruidenthee’. Hoewel er geen vaste chaiblend bestaat, bevat een recept voor een chai latte vaak:

 • Een sterke theesoort 
 • Verse kruiden of specerijen 
 • Melk

Chai lattes bevatten weinig cafeïne, maar halen je wél uit je 4-uursdip. Dat maakt chai’s zo’n fijn alternatief voor koffie. Je kunt ze immers de hele dag drinken zonder het risico op slapeloze nachten. Daarnaast zijn de specerijen en kruiden goed voor je gezondheid. Dit geldt uiteraard wat minder voor de fabriekschai’s, waar vaak veel suiker en toevoegingen in zitten. Kies daarom voor chai’s met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Als je een zoetekauw bent, voeg je na de bereiding gewoon nog een slingertje honing toe!

Volgens traditioneel recept warm je de melk op in een pan, waarin je vervolgens verse theeblaadjes, kruiden en specerijen laat trekken. Tegenwoordig vermalen producenten deze blend van verse kruiden en specerijen tot poedervorm, zodat je gemakkelijk en snel een chai latte kunt maken. Ook worden veel moderne chai lattes met plantaardige melk gemaakt. Dat maakt de warme drank minder vet én zuivelvrij. Beter voor jou, beter voor de planeet.

Wat is chai latte?

Hoe maak je chai latte met een elektrische melkopschuimer?

In onderstaande video zie je hoe wij onze chai lattes het liefst bereiden. Dit is het stappenplan:

 1. Doe de melk(vervanger) in de melkopschuimer 
 2. Open de chai latte verpakking 
 3. Voeg een flinke theelepel chaipoeder toe 
 4. Zet de melkopschuimer aan 
 5. Schenk de chai in een hittebestendig glas 
 6. Geniet samen of alleen van je heerlijke chai latte!

Hoe maak je chai latte met een handmatige melkopschuimer?

Geen elektrische melkopschuimer in huis? Geen paniek. Met onderstaand stappenplan kom je er ook.

 1. Warm de melk(vervanger) op in de magnetron of in een pannetje 
 2. Open de chai latte verpakking 
 3. Voeg een flinke theelepel chaipoeder toe 
 4. Schenk de warme melk in een hittebestendig glas tot 2/3 van het glas gevuld is 
 5. Schuim de chai latte op met een handmatige melkopschuimer 
 6. Geniet samen of alleen van je heerlijke chai latte!
Hoe maak je chai latte met een handmatige melkopschuimer?

Chai latte van Puritea

Nu weet je hoe je een chai latte moet maken. Maar hoe maak je chai latte écht lekker? Het geheim zit ‘m echt in de kruidenblend. Daarom hebben wij een aantal spannende, kruidige en natuurlijke blends ontwikkeld die jouw chai moment bijzonder maken. Onze chai’s zijn geïnspireerd op onze theeën, met de bekende specerijen uit Sri Lanka als basis. Onze chai latte collectie bestaat uit 3 smaken: Spicy Chai Latte, Orange Chai Latte en Lemongrass Matcha Latte. De chai’s zijn melkvrij, zodat je zelf kunt kiezen welke (plantaardige) melk je toevoegt.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Ontvang 10% korting op je volgende aankoop én als eerste nieuws en aanbiedingen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.