Activiteiten voor thuis

Vriendinnendag pandemie-stijl: 5 activiteiten voor thuis

Last van de lockdown of een donkere wintermaand? Probeer één van deze 5 activiteiten voor thuis die je samen met vriendinnen kunt doen. Lees meer!
Lezen Vriendinnendag pandemie-stijl: 5 activiteiten voor thuis 5 minuten Volgende Hoe blijf je gezond in de winter? De ultieme toolkit

Sinds het begin van de coronapandemie is ons sociale leven flink veranderd. We moeten afstand houden, kunnen niet met twintig man naar de kroeg en zelfs thuis zijn er regels over het aantal gasten. Ooit (hopelijk snel) gaan de maatregelen verdwijnen, maar de vraag is: wat doen jij en je vriendinnen in de tussentijd? En zitten er ook voordelen aan deze pauzestand? Om je te helpen, vind je in dit artikel vijf activiteiten voor thuis die jullie door de lockdown én de donkere wintermaanden slepen.

Stilstaan is het nieuwe vooruitgaan

Allereerst een belangrijke sidenote: de pauzestand waarin we momenteel staan met z’n allen, heeft ook voordelen. Want hoe verleidelijk is het om altijd maar dóór te gaan met werken, afspreken en reizen? Velen van ons hebben de afgelopen periode ontdekt hoe lekker het is om gewoon even stil te staan en te genieten. Dat hoeft niet in een fancy hotel aan de andere kant van de wereld: ontspannen kan op je eigen bank, met de mensen van wie je houdt. Door alle regels ben je opeens gedwongen om thuis af te spreken met een klein clubje mensen. Resultaat: meer aandacht voor elkaar, minder moeten en meer ontspannen. Dat is toch iets om erin te houden als we straks weer worden vrijgelaten.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat de pandemie het ons moeilijk maakt om onze sociale contacten te onderhouden. Daarom hebben wij een vijftal activiteiten voor thuis bedacht waarmee je een wereldwijde pandemie aankan. Zelfs in de donkerste, uitzichtloze wintermaanden.

Stilstaan is het nieuwe vooruitgaan

Activiteit 1. Ga iets bakken

Bakte jij vroeger weleens koekjes met je moeder, vader of oppas? Dan weet je hoe leuk het is om te knoeien met deeg, glazuur en versiersels. Kies een lekker koekjesrecept uit (deze van Miljuschka vinden wij geweldig) en duik met een paar vriendinnen de keuken in. Schuif de koekjes in de oven, zet een goede kop thee of chai latte, en plof op de bank met een fijn muziekje op de achtergrond. Tegen dit gevoel van huiselijkheid kan weinig op.

Activiteit 1. Ga iets bakken

Activiteit 2. Hou een pyjamafeest

Chantals Pyjama Party in de Ziggo Dome was volledig uitverkocht. En dat was niet voor niets. Voor één avond mochten alle aanwezigen weer kind zijn, een rare pyjama aantrekken en spelletjes spelen. Die sfeer kan jij ook in je huiskamer creëren. Nodig je beste vriendinnen uit, doe een warme pyjama aan en voorzie de bank van alle knuffels, kussens en dekens die je kan vinden. Vraag je vriend beleefd of hij iets buiten de deur wil gaan doen en besteed de avond aan spelletjes, Netflix en snacks. Deze activiteit is overigens prima te combineren met activiteit 1.

Ps. Je kunt alweer kaarten kopen voor Chantals Pyjama Party in 2022. Just saying.

Activiteit 2. Hou een pyjamafeest

Activiteit 3. Plan jullie droomreis

De coronapandemie mag dan een fijn excuus zijn om even niks te doen; geen van de activiteiten voor thuis kan een mooie reis vervangen. Plan daarom alvast een tripje voor later! Reserveer een middag of avond en denk samen met je beste vriendinnen na over jullie volgende bestemming. Zet een kop thee, blader door reistijdschriften en selecteer alvast een paar leuke restaurantjes in Rome, Parijs of Antwerpen. Zijn jullie slechte reisplanners? Zet dan alleen die kop thee en laat de rest oplossen door SprsMe.

Activiteit 3. Plan jullie droomreis

Activiteit 4. Vier kerst op Blue Monday

De kerstdagen staan vaak in het teken van samenzijn en lekker eten. En waarom zou je dat niet vaker doen? Januari heeft geen grote feestdagen, alleen Blue Monday. Pas die dag (of iedere andere druilerige maandag) daarom aan naar Derde Kerstdag. Vraag je baas of je eerder weg kan, nodig je vriendinnen uit en kook een 4-gangen diner. Steek alle kaarsen aan die je kunt vinden en draai jullie favoriete kerstmuziek. Als corona de regels mag veranderen, mag jij dat ook.

Activiteit 4. Vier kerst op Blue Monday

Activiteit 5. Drink thee (en beschouw het als een activiteit)

Een kop thee drinken zien wij als Nederlanders vaak als “even niks doen”. Maar wist je dat theedrinken in Sri Lanka een hele belangrijke activiteit is? Zelfs zakelijke afspraken beginnen vaak met samen theedrinken. Praten over werk is dan uit den boze - Sri Lankanen nemen actief de tijd voor elkaar en vragen elkaar naar hun familie en bespreken het laatste nieuws. Daarom is onze laatste en misschien wel belangrijkste tip: drink vaker thee met je vriendinnen! Kies een paar lekkere smaken, serveer er iets lekkers bij en hou verder het programma leeg. Spreek samen af dat jullie overal over mogen praten, behalve over werk. Grote kans dat jullie in no-time in een goed gesprek zitten en verder niks nodig hebben om een fijne tijd te hebben samen.

Activiteit 5. Drink thee (en beschouw het als een activiteit)

Deel jouw moment!

Ga jij één van deze activiteiten voor thuis proberen? Laat het ons weten! Zet een kop thee van één van onze blends en deel jullie moment via onze socials (Facebook / Instagram) met de hashtag #puriteamoment. Veel plezier, geniet zoveel je kan en vooral: happy winter!

De beste kwaliteit

Wij importeren alleen de beste thee uit Sri Lanka: geurig, vers en zonder kunstmatige toevoegingen.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Ontvang 10% korting op je volgende aankoop én als eerste nieuws en aanbiedingen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.