Tip voor gezond haar

Dé tip voor gezond haar: doe een theespoeling!

Op zoek naar dé tip voor gezond haar? In dit artikel lees je hoe een theespoeling je haar voedt en sterker maakt. Lees verder!

Dat thee gezond is, dat weten de meeste mensen wel. Maar dat thee ook gezond is voor je haar, dat is minder bekend. De antioxidanten in witte thee beschermen je lokken bijvoorbeeld tegen schadelijke stoffen en groene thee gaat haarverlies tegen. Om van deze eigenschappen te profiteren, kan je natuurlijk gewoon een kopje thee drinken. Maar onze gouden tip voor gezond haar? Verwerk de thee in een theespoeling! Zo’n theespoeling kan je gewoon combineren met je normale doucheroutine. In dit blog lees je waarom theespoelingen zo goed werken, welke theesoort je voor welk haarprobleem gebruikt en hoe je zelf een theespoeling maakt.

Waarom is thee goed voor je haar?

De eigenschappen van thee zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar werken ook goed voor je haar. Dat komt vooral door de vele antioxidanten die thee bevat. Antioxidanten stimuleren haargroei en houden je hoofdhuid in goede conditie. Daarnaast bevat thee aminozuren, die ook wel de bouwstenen van je lichaam worden genoemd. Aminozuren zorgen ervoor dat je haar sterk en glanzend wordt en minder snel uitvalt. Ook bevat thee cafeïne, wat de haarschacht verbetert en het haar sneller laat groeien. Flink veel voordelen dus!Iedere theesoort komt weer met andere positieve eigenschappen. De theekeuze voor je theespoeling hangt dus af van het doel dat je wilt bereiken. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 • 

Betere doorbloeding van de hoofdhuid - muntthee (stimulerende eigenschappen)

 • Bescherming tegen schadelijke stoffen - witte thee (meeste antioxidanten)
 • 
Intensief reinigen - kamillethee (antibacteriële eigenschappen)

 • Tegen haarverlies - groene thee (meeste aminozuren)
 • 
Haargroei stimuleren - zwarte thee (meeste cafeïne/theïne)
Waarom is thee goed voor je haar?

Hoe werkt een theespoeling?

Een theespoeling maken en aanbrengen is eigenlijk heel simpel. Volg onderstaand stappenplan: 1. Breng water aan de kook.

 2. Giet het water in een mok of hittebestendig glas en voeg losse thee of theezakjes toe.
 3. 
Laat de thee trekken (kijk op de verpakking voor het aantal minuten).

 4. Laat de thee afkoelen en neem mee naar de badkamer.

 5. Was je haren zoals je dit gewend bent.
 6. 
Schenk de afgekoelde thee over je haar en hoofdhuid.
 7. 
Masseer de thee gedurende een paar minuten in je hoofdhuid.

 8. Spoel de thee uit je haar (en breng eventueel een crèmespoeling aan).
Hoe werkt een theespoeling?

Meer tips voor gezond haar

Veel mensen wassen hun haar te vaak. Wist je dat één tot twee keer per week voldoende is? Als je je haar vaker wast, droogt je hoofdhuid uit en dat is ook slecht voor de gezondheid van je haar. Bovendien zorgen de sulfaten in shampoo ervoor dat de haarschubben opengaan, wat je haar beschadigt. Het resultaat is dof, droog en onhandelbaar haar. Daarnaast gebruiken we door het vele wassen onnodig veel water en producten. Probeer je haar daarom minder vaak te wassen! In het begin is dat even wennen. Omdat je je hoofdhuid jaren hebt uitgedroogd met shampoo, produceert die te veel olie, waardoor je de eerste weken wat vettig haar hebt. Dit los je snel op met een droogshampoo. Na verloop van tijd zal je zien dat je haar steeds meer glans en veerkracht krijgt en minder snel vet wordt. Dit is zeker het geval als je regelmatig een theespoeling toevoegt aan je doucheroutine. Om de positieve resultaten van deze theespoeling niet teniet te doen, raden we je aan om geen agressieve shampoo en crèmespoeling te gebruiken. Kies liever voor milde, natuurlijke varianten.

Meer tips voor gezond haar

Lang verhaal kort

De eigenschappen van thee zijn goed voor je lichaam, maar ook goed voor je haar. De beste tip voor gezond haar is het toevoegen van een theespoeling aan je doucheroutine. Voor vrijwel elk haarprobleem is er wel een geschikte theesoort! Kies het haarprobleem dat jij wilt aanpakken, selecteer de meeste geschikte theesoort en neem een afgekoeld kopje mee naar de badkamer. Giet de theespoeling na het wassen over je haar en masseer goed in. Gebruik geen agressieve shampoo, gebruik na de theespoeling een verzorgende conditioner en was je haar zo min mogelijk. Resultaat verzekerd!Heb jij wel eens een theespoeling voor je haar gedaan? Of heb je een andere tip voor gezond haar? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Ontvang 10% korting op je volgende aankoop én als eerste nieuws en aanbiedingen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.